този блог се премести на адрес http://keys2bows.blogspot.com

петък, 1 май 2009 г.

4хП

Анкетата в този пост би се сторила на всеки нормален човек твърде много подранила. Или по-скоро позакъсняла. Но... Не можем да си позволим да "замразим" всичката друга работа и цял семестър да свирим само български произведения. Така както всъщност не бихме го направили и с композиторите от никоя друга национална школа. Затова ако искаме (а ние много искаме) на следващия 03. март да организираме концерт по случай Националния празник на Република България, то ни се налага от рано да планираме репертоара. Не толкова кои произведения, колкото кога кое ще работим. Затова отсега организираме нашето 4хП (първомайско празнично-програмно проучване). Дори да отговорите с "не" на първия въпрос, моля отделете време и за останалите! Списъкът с триа от български композитори май внезапно ще се окаже по-полезен, отколкото очаквах.

Анкетата ще е валидна до 12. декември, а коментарите (както винаги) са очаквани и добре дошли!


Бихте ли посетили класически концерт по повод Националния празник - 03. март?






Какъв концерт бихте посетили?






От програмата бихте очаквали:




Тиретата във втората опция на следващия въпрос всъщност бяха наклонени черти със значение "и/или". Не знам защо се променят след публикуването.

Българските произведения трябва да са:






Концертът трябва да е:






Вие живеете в:






6 коментара:

  1. За мен изобщо не е важно, дали в един концерт ще има или няма български произведения, стига музиката да е хубава! :-)

    Не съм и фен на съвременната музика (с малки изключения), тъй като в класиката някак се е настанило стабилно едно модерно течение -- накратко, може да се опише с това: "повече шум, по-малко музика; 12-те полутона са равни, долу 7-степенната музикална система; ако може и четвътрт тонове да свирим, ще свирим! etc." -- крайният резултат често е една доста силна какафония, модерно наричана "модерно изкуство"... И подобни произведения не липсват и в съвременната българска музика...

    Имаме хубави български произведения, добри български композитори; но не бих казал, че съм очарован от всичко българско (в музикално отношение). Предпочитам малко по-старата класика...

    Иначе -- концерт, с или без празници по това време -- винаги, с удоволствие -- ако музиката е красива!

    ОтговорИзтриване
  2. А бе, я не се излагайте! Повече от ясно е, че 90 % от българите ще посетят я концерт на Преслава, я концерт на Ивана...

    ОтговорИзтриване
  3. Как точно се излагам/e?

    Дори и това с 90-те процента да е вярно, не виждам нищо лошо да се обърнем към останалите 10.

    ОтговорИзтриване
  4. @k2b:

    А.А. е спамър, само да ви уведомя. Не се занимавайте с него, маркирайте коментарите му като спам, трийте, и това е... Той дори не чете отговорите на спам коментарите си после, само минава, оставя, заминава... ;-)

    ОтговорИзтриване
  5. @Michel,
    Благодаря за предупреждението!

    Нов съм в Блогосферата като пишещ, но чета отдавна и А.А. не ми е непознато име. Надявах се на диалог, но явно наистина е невъзможен.

    Поздрави и лек ден!
    М

    ОтговорИзтриване
  6. A.A се опита да ме спами пратих го във "фризера" и получава автоматично отговор за отказ писмото му да бъде доставено.
    "by andjela"

    ОтговорИзтриване